Månadens favoriter

Inget slår ett par blåa jeans, en vit skjorta och en schyst ryggsäck, speciellt inte på våren. De senaste veckorna har jag börjat plocka fram mer och mer vårinspirerade kläder. Jag var nere i Malmö (där jag har en liten förvaring av kläder) för några veckor sedan för att hämta upp lite kläder hit till Stockholm. Efter en vinter med mycket svart och grått var det skönt att få in lite ny inspiration i garderoben. Bland annat min blå jeans! Med andra ord har dessa tre plagg/assessorer blivit de senaste favoriterna, då inte bara att klä mig i utan även som inspiration.

Längtan till våren och alla vårkläder, tunna jackor och vita sneakers börjar smyga sig på nu. Jag har försökt klä mig lite mer vårigt men tona ner det det lite (se min senaste outfit här) med hjälp av små detaljer som stickade sockor och en varm halsduk.

Våren kommer sakta men säkert!

Gillar

Kommentarer

Basgarderoben - Skjorta

Skjortan är ett plagg som det finns många åsikter och tankar om. Vad det ska vara i för material, vilken färg det ska vara, hur den ska sitta är bara några exempel. Med andra ord finns det mängder av alternativ till vad en basskjorta är. Så här måste du utgå från vad du själv gillar och vad vill du uttrycka.

Jag hoppas att denna snabba lilla guide kan vara till någon hjälp när du är ute och söker efter en skjorta.

Färg

Det finns egentligen tre basfärger när det kommer till skjortor och dessa är vit, svart och ljusblå. Jag vågar nästa lova att alla butiker som säljer skjortor har dessa färger. Ska du investera i en skjorta tycker jag du ska satsa på en vit. En vit skjorta är väldigt lätt att matcha med andra plagg och är där med väldigt användbar.

Material

Materialet på en basskjorta ska vara bomull. Sen finns det såklart bomull i olika utföranden. Om du ska investera i en skjorta så tycker jag att du ska köra på oxford material. Det är ett väldigt bra material i den mening att det är både lätt att klä upp med exempelvis en kostym, eller klä ner med ett par vanliga jeans. Det är ett material som passar i väldigt många olika sammanhang.

Passform

En skjorta i modellen större skulle jag säga ger ett mer avslappnat intryck, medan en slimmad kan ge ett mer dressat intryck. Tänk på att det är ett basplagg som du är på jakt efter, så det ska passa i många olika sammanhang.

Jag hade valt en skjorta som är mer rak i modellen. Då handlar det mer om vad man bär till skjortan som sätter ramen för vad intrycket blir. Alltså bär du ett par jeans till blir en mer avslappnad stil, till skillnad från om du bär ett par kostymbyxor till då blir det mer dressat.

Bra att tänka på!

Investera i en skjorta som du vet att du kommer använda. Det är mitt tips när det kommer till alla basplagg. Jag tycker en vit Oxford skjorta är det bästa valet när det kommer till att investera i sin första skjorta. Men vet du att du skulle använda en svart eller blå mer, kör på det då! Det viktigaste är trots allt att den kommer till användning och inte bara hänger i garderoben.


Button down eller inte?

Oftast är en skjorta i Oxford material (finns såklart även på skjortor i andra material också) en så kallad button down skjorta. Det innebär att vingarna från kragen går att sätta fast i små knappar, se den vita skjortan på bilden.

Denna detalj är väl omdiskuterad om man ska ha det eller ej. Jag personligen gillar den detaljen, men jag är inte heller en person som använder fluga eller slips då där jätteofta. För slips eller fluga är ett ”big no no” när man har en skjorta med button down.

Gillar

Kommentarer

Veckan i bilder

Den här veckan har jag äntligen kommit igång med träningen igen, SÅ SKÖNT! Nu blev det visserligen endast ett pass på gymmet, men vad ska jag göra när jag har träningsvärk så jag knappt kan gå? Jag lyckades i alla fall få till några yogapass och en och annan promenad ute trots träningsvärken, så imorgon är det gymmet som gäller igen.

Förutom fokuset på träning har jag sprungit runt på stan och provat byxor i mängder. Jag är säkert inte ensam om att ha svårt att hitta byxor, det är en kamp när man ska köpa nya byxor. Jag kan eventuellt ha hittat den, men dock måste jag gå förbi en skräddare och kolla om de kan hjälpa mig att sy in dem lite (Om de inte är perfekta får man se till att göra dem perfekta själv).

Men det allra bäste denna vecka var att jag beställde en ny kamera, ÄNTLIGEN! Jag har gått och tänkt på de alldeles för länge och inte gjort något åt de, så igår slog jag till. Den kommer dock inte förrän på tisdag, men den som väntar på något gott! Det hände mycket roligt på tisdag så den dagen ser jag väldigt mycket fram emot!

Gillar

Kommentarer