Årsresumé 2018

Jag brukar ju varje år i början av januari göra en liten årsresumé av året som gått. Eftersom jag varit borta från bloggen ett tag blev det inget i januari i år. Men personligen tycker jag det är så kul med årsresuméer så jag har satt ihop en för mitt 2018 ändå. Det är ju trots allt bara mars än så länge.

Beskriv året med tre ord.
Ledsamt, nystart, drömmar.

Vad har varit extra bra?
Det allra bästa måste ändå varit när jag tog examen från Berghs. Det var en dröm och ett mål som gick i uppfyllelse. Jag kan inte riktigt beskriva den känslan. Det är som en tomhet som infinner sig samtidigt som ett eufori. Dagen efter examen var det bara till att sätta sig ner och sätta nya mål och dem arbetar jag mot nu.

Vilken artist och låt kommer påminna dig om 2018?

Jess Glynne – I´ll Be There
Jag är lite förvånad över mig själv att jag inte säger Robyn, speciellt med tanke på att hon släppte nytt efter flera år av tystnad. Men den här låten lyssna jag på under hela hösten och vintern. Det har blivit min power låt skulle man kunna säga. Lyssnar på den när jag behöver lite extra kraft och energi.

Vart reste du under 2018?
Italien - Rom
Jag började faktiskt året där – vilket var ganska skönt. Jag har aldrig rest under vintern innan, men det kommer jag helt klart göra om. Så skönt att komma bort från den svenska vinter ett tag och samla energi för att klara av sluttappen. Det var andra gången som jag var i Italien men första gången som jag var i Rom. Jag trodde att Rom skulle vara större än det var, men vi gick nästan överallt.

Vatikanstaten – Vatikanstaden
Haha, ni kanske inte vill räkna detta som en resa, men vi passade såklart på att besöka Vatikanstaten under tiden som vi var i Rom. Två flugor i en smäll så att säga.

Kroatien - Dubrovnik
Under sommaren blev det en resa till Kroatien och Dubrovnik. Vi skulle kunna kalla det en sol och bad semester. Jag hade aldrig varit där innan men dem som jag åkte med var rutinerade skulle man kunna säga. Så jag hade lite tur där. En dag passade vi även på att hyra en bil och åka över till Bosninen och Helzigovena. Så jag fick ett till land att bocka av på listan. Aldrig varit där innan så det var kul. Där besökte vi bland annat en oas skulle jag vilja kalla det mitt ute i ingenstan. Så fint var det med vattenfall. Trodde aldrig det skulle finnas något sånt där. Det var i alla fall en härlig resa.

Vilka ser du som de största händelserna under året? Något speciellt?
Jag skulle säga att examen från Berghs var den allra största. Detta med tanke på att det har varit en dröm som jag jobbat mot och haft så länge i mitt huvud. Det blir en jäkla massa tjat om Berghs, men så får det vara för det var en stor grej för mig.

Datum du alltid kommer att minnas?
31 Maj – Jag tog officiellt examen från Berghs
3 Oktober – Jag började på mitt första jobb efter examen.

Vilken månad var din bästa månad?
Jag skulle säga juni. Examen var tagen sommaren låg framför mina fötter, jag var ledig och hade hela världen framför mig. Inget slår den känslan!

Har du blivit bättre på något?
Ta hand om mig själv. Det är så otroligt viktigt att sätta sig själv i första rum och det har jag verkligen fått känna på och göra under 2018.

Vad har varit extra dåligt med året?
Hela hösten och vintern har varit lite extra jobbig det här året för mig. Inte enbart på grund av klimatet som vi har här i Sverige, men det blev som sagt lite mycket för mig under den perioden. Där av min lilla blogg paus.

Gjorde någonting dig extra glad?
Nytt jobba och nya bekantskaper. Jag tycker nog det ofta är kul med nya saker. Det känns som jag är påväg någon stans då och den känslan gillar jag.

Gjorde du något under 2018 som du inte gjort innan?
Jag var i Rom för första gången, även Kroatien och Bosnien. Sen funderar jag på om jag har gjort något mer som jag inte gjort innan – jag har målat om en hel lägenhet själv.

Lärde du känna några nya människor?
Ja det har jag och jag är så himla glad för det. Det kan vara svårt att träffa nya männskor men jag har på något vis lyckats göra det.

Vad var din största framgång på jobbet 2018?
Jag fick mitt första jobb som projektledare under hösten efter min utbildning. Ändå en ganska bra start på början av min karriär. Nu har jag ju redan hunnit byta jobb sen dess – men mer om det på min års resumé för 2019

Vad tänker du göra annorlunda 2019?
Jag ska fokusera på mig själv, göra saker som jag verkligen vill göra. Inte tumma på något.

Tror du 2019 kommer bli lika bra?
2019 kommer bli bättre – på många aspekter tror och hoppas jag. Det är i alla fall det som jag jobbar för.

Vad kommer du sakna från 2018?
hmm, jag vet inte. Just nu känner jag att jag inte kommer sakna något. Lite skönt att gå vidare och blicka framåt.

Vad önskar du att du gjort mer?
Lagt ner tid på saker som jag tycker om. Som att träna. Sista halva av året blev det inte mycket träning alls och det var något som jag sakna.

Vad spenderar du mest pengar på?
Under 2018 blev det nog mest pengar på kläder. Sen kan jag inte påstå att det blev några mängder. Jag var student första halvan av året och efter examen tog det några månader innan jag hade ett ordentligt jobb. Så med andra ord har det ju inte blivit mängder med kläder om man säger så.

Och så slutligen; dina planer inför 2019?
Utvecklas i min roll som projektledare och bara suga in så mycket av alla duktiga människor som jag träffar. Sen vill jag såklart fortsätta att utveckla min blogg och Instagram – det är så fasligt kul att vara kreativ och fota så det hoppas jag kunna fortsätta med.

Vad vill du säga till dig själv 2019?
Gör som du känner, gå på magkänslan och kör bara kör!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229